Wie is Marieke?


Marieke ontwerpt, onderzoekt en geeft workshops. Binnen één project zet ze vaak meerdere middelen in. Ze is landschapsarchitect en houdt zich bezig met de buitenruimte op verschillende schaalniveaus.


Haar focus ligt op de beleving van het landschap en de interactie tussen de plek en de gebruiker. Zo’n fascinatie voed je niet wanneer je geïsoleerd achter je bureau zit. Ze maakt daarom bewust de keuze voor een meer sociale manier van werken, waarbij ze veel contact heeft met de plek en de mensen.


Marieke staat open voor samenwerkingen met anderen.
Marieke ontwerpt


REACTIE   Het ontwerp reageert op de bestaande situatie. Het geeft een passend antwoord op de vraag en voegt daar graag iets onverwachts aan toe. Voorafgaand aan het ontwerp wordt de betreffende locatie en de opgave goed onderzocht.


KUNST   Het raakvlak tussen landschapsarchitectuur en kunst vindt ze een boeiend terrein. Kunst heeft een sterk communicerend vermogen. Ze vindt het interessant mensen te prikkelen om na te denken over hun omgeving. Kunst kan daar een goed middel in zijn.


SOCIALE CONTEXT   Ze hecht veel waarde aan de sociale context van een project en ze vindt het interessant om de mensen rondom zo’n plek te leren kennen en uit te dagen om mee te denken en te doen. Mensen zijn verbonden met hun omgeving. Een goed proces kan deze verbondenheid versterken.


DUURZAAMHEID   Marieke gaat bewust om met de omgeving en materialen die worden toegepast. Ze zet eigen speerpunten ten aanzien van duurzaamheid op en vindt het interessant hierover van gedachten te wisselen.


BEPLANTING   Een passende beplanting is cruciaal voor een goede buitenruimte. Marieke heeft een liefde voor alles wat groeit en bloeit. Ze besteed veel aandacht aan de soortkeuze, waarbij ze de eigenschappen van planten inzet en een mooi beeld creëert.
Marieke onderzoekt


Marieke is nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit. Het is fijn om door tekst, beeld of geluid geprikkeld te worden. Ze vindt het erg belangrijk om uiteindelijk een vertaalslag te maken. Wat komt er uit het onderzoek naar voren? En hoe kun je dat concreet toepassen binnen een ontwerp?
Marieke geeft workshops


De workshops zijn gericht op de beleving en vormgeving van het landschap. Marieke vindt het interessant mensen te prikkelen om na te denken over hun omgeving. Ze is nieuwsgierig naar de beleving en fantasie van anderen ten aanzien van het landschap. Soms gaat dat de realiteit voorbij en juist dat kan heel interessant zijn.


Contact:


Marieke de Keijzer

info@mariekedekeijzer.nl

tel. 06.49108681Werkplek:


STEK de stadstuinwinkel

Nieuwe Binnenweg 195b

3021GA RotterdamWerkervaring:


STEK de stadstuinwinkel

mede-eigenaar

2013 - ...


Stichting Tussentuin

mede-oprichter

2012 - 2017


Marieke de Keijzer

tuin- en landschaparchitect

2009 - ...


Lola landscape architects

Landschapsontwerper

2008 - 2009Opleiding:


BIK-opleiding

Willem de Kooning Academie

2009 - 2010


Landschapsarchitectuur

Wageningen Universiteit

2004 - 2008


Groen en Landschap

INHOLLAND Delft

2000 - 2004