top of page

WORKSHOPS

Marieke ontwikkelt en begeleidt ontwerpworkshops, denktanks en ateliers. De dynamiek van het natuurlijke landschap staat in deze sessies altijd centraal. Luisteren, prikkelen, puzzelen en vooral ook met veel enthousiasme kennis, aanpak en methoden delen: het zijn de belangrijkste bouwstenen van de kenmerkende Marieke-manier.

 

De workshops leggen de kiem voor het vlot ontwikkelen van een raak conceptontwerp, maar kunnen deelnemers ook wakker schudden of verrassen. Vaak plaveien de workshops het pad voor het ontwerpproces, waarbij ze als doel hebben de vraag te verdiepen en dromen op tafel te krijgen.

 

Als landschapsarchitect zocht Marieke naar een meer sociale manier van werken, waarin creatieve natuur- en landschapsworkshops een grote rol spelen. De opleiding Beroepskunstenaars in de Klas (BIK) aan de Willem de Kooning Academy boden daar de handvatten én de speelruimte voor. Een kleine greep uit de workshops en ateliers waar Marieke trots op is:

- Ontwerpateliers natuurinclusief, provincie Utrecht.

Marieke is onderdeel van het expertteam natuurinclusief.

- Trees for Schools vanuit Trees for All.

Lees in dit interview over het wat en waarom.

- Natuurateliers vanuit Natuur voor Elkaar , provincie Overijssel.

Intern als projectleider natuurinclusief en als externe kracht.

- Ontwerp je eigen natuurlijke tuin bij Stek de stadstuinwinkel.

Als mede-oprichter van Stek deelt ze graag kennis en creativiteit.

 

- Kunstenaar op school voor cultureel netwerk SKVR. 

Creatieve workshops op diverse basisscholen.

Waar mogelijk gebruikt Marieke de betoverende kracht van verhalen. Een goed verhaal prikkelt de verbeelding en geeft betekenis. Zijn we daar niet allemaal naar op zoek?

 

Deze landschapsarchitect is overigens al van kinds af aan gegrepen door verhalen. Zo vond ze het heerlijk om te worden meegenomen in de spannende werelden van reuzen, ridders en wilde wouden. Marieke deed de opleiding Storytelling aan de Storytelling Academy.

bottom of page